fredag 6 februari 2009

USA 2009 Del 2Ber om ursäkt för att denna blogg inte uppdateras lika ofta som förr. Anledningen är brist på tid. Just i detta nu så är vi på hotell i New Jersey. Detta innebär att vi är nära Manhattan New York så det borde förklara en del.
Dom senaste 2 dagarna har vi spenderat så mycket tid vi bara kunnat på Manhattan. Men som brukligt så tar vi det från där jag slutade sist.
Efter Toledo vistelsen skulle vi åka långväga med buss, nära 70 mil. Resan startade kl 09.00 på morgonen och 19.30 var vi framme vi vårt 2:a stopp på denna turné. Bethesda i Maryland. Denna lilla stad med 35 000 invånare är en förort till Washington D.C. En stad för det övre skiktet skulle man kunna säga. Många ambassadörfamiljer bor här.
Gig var det inte förrän dagen efter så lite gym och mat i hotellrestaurangen fick hinnas med istället.
Dagen efter så var det så dags för gig. Stället hette Strathmore Music Center med plats för 1 800 st. Till min stora förvåning så fanns det 2 trumset även denna gång. Vi har aldrig varit nära att få två trumset tidigare men nu hade vi fått 2 kit 2 ggr i rad… Stället var enormt fint. Ett större konserthus som har 4 år på nacken.
Eftersom Roger inte mådde så bra så riggade jag båda kiten. Soundcheck gick utmärkt och maten var grym. Så vad kunde gå fel? Inte så mkt förutom att undertecknad fick totalt hjärnsläpp i 2:a set. Farligt när man kommer in i rutinlunken… ☺
Publiken var väldigt glada och det tog inte många låtar förrän många hade rest sig från stolarna.
Eftersom många av oss inte har kommit in i dygnsrytmen ännu så var det god natt när vi kom tillbaka till hotellet. Då var klockan bara 00.00 (06.00 svensk tid).
Onsdagen den 4:e februari eller dagen efter om man så vill så var det dags för avfärd mot New York City! Vi skulle bo nära Newark flygplats dvs. i New Jersey. Vi ankom till hotellet 15.15 och 17.00 satt många på ett pendeltåg mot Manhattan. Kallt och kallt och kallt… Shit var kallt det var. -17 hörde man någon säga. Kan säkert stämma i den iskalla vinden som fanns där. Men vad gör det?
Några i gänget var first timers så en liten gångtur upp mot Times Square blev det. Vi hade bestämt oss för att gå och lyssna på lite skön jazz. Stället vi siktade på denna gång var Jazz Standard. Den låg på 27:e mellan park och lex om det säger någon något.
Kvällen akt var Joey Calderazzo med Jeff ”tain” Watts på trummor… En stor händelse för undertecknad. Konserten var enastående. Stället var grymt. Maten var super… En mycket lyckad kväll so far. Efter detta begav vi oss ut mot Village. Vi hamnade tillslut på Fat Cat. Ett ställe med live jazz och pingisbord (!), biljard, schack m.m. (Jag vann pingisen ☺)
Vi åkte tillbaka vid 01.00 mot hotellet. Vi skulle ju snart åka in igen…

Torsdagen den 5 februari
Kl 11.00 åkte vi in mot Manhattan denna dag. Vi kom inte hem förrän strax efter 02.00 denna kväll. Kallt var det även denna dag. Vi började längst ner på Manhattan, Battery Park, och sen tog vi oss upp mot Ground Zero och forsatte vår vandring längs med Broadway med avstickare in mot Chinatown och Little Italy. Runt 18.00 kom vi till Times Square. Klockan 21.00 skulle vi gå på jazzkonsert igen. Village Vanguard Orchestra väntade.
Vi hann faktiskt åka upp i Empire State building också. En enorm upplevelse för ögat. Jag hade bara varit uppe när det varit varit ljust men det var lika bedårande och mäktigt när det var mörkt.
Konserten på Village Vanguard var också grym. Ett storband med anor från 60-talet. Då startade trumpetaren Thad Jones tillsammans med trummisen Mel Lewis detta band. Dom huserade just här då också, på anrika Village Vanguard.
Otroligt bra och tight storband med enastående solister. Kul att få uppleva det på plats. Det blir på riktigt…
Nu har jag kramp efter allt skrivande. Om en timme så lämnar vi hotellet för färd mot gig nr. 3.
Hej hej

1 kommentar:

Anonym sa...

Gott att läsa att det inte liggs på latsidan när det gäller walkabouts och upplevelser! Och gym och god mat... Det är väl trevligt sällskap då som det skulle vara brist på denna resa...hahaha... Kramkram över havet!