söndag 1 februari 2009

USA turné JAN-FEB 2009

Då var man tillbaka i USA igen. Nu har Obama vunnit och landet i fråga är helt förändrat.. Nja.. Inte än i varje fall. Idag är det söndag och några av oss har varit på en sportbar och kollat på NFL finalen, även kallad SUPER BOWL. Det är det största evenemanget här i USA. Från att inte ha haft någon som helst koll på spelet/tjusningen slutade det med mycket inlevelse, förståelse och många högljudda tillrop på framförallt nederlagstippade Arizona Cardinals. En hejarklack på.. på.. typ mig själv… Får nog tar det från början.
Idag är det som sagt söndag men vi anlände redan i torsdags. Staden vi bott och bor i heter Toledo och ligger i delstaten Ohio, ca 15 mil söder om Detroit. Nära 300 000 st bor det här. Kallt har det varit. - 17 hade vi igår lördag. Men jag tror det är mycket kallare pga alla vindar som kommer ner från Kanada. Inget shortsväder hur som helst.
Fredagen ägnades åt shopping och vila. För min del så var det mkt vila pga en förkylning modell jobbigt lång. På kvällen blev det jazzklubb för stora delar av gruppen. Ett schysst litet hak som hette Murphy´s jazz place med en jazztrio spelandes helt utan backtracks... :) Gruppen var ok men basisten var helt kass.
Lördagen var dagen med stort D. Premiärgig med Toledo Symphony Ochestra i Stranahan Theatre i Toledo…
Giget var uppdelat i 2 set och med oss i gruppen fanns originaltrummis Roger Palm. På scen fanns även 2 trumset vilket gjorde det hela mkt roligare.
En fullsatt publik på ca 2 800 människor levde sig med och det gjorde vi också. En mycket lyckat turnéstart!
Tillbaka till söndagen och dess händelserika händelse.
Idag var dagen som jag äntligen kunde förklara mig frisk. Nästan. Ett pass på gymmet blev det som belöning. Runt 18.00 hade vi bestämt träff på en sportbar i närheten. Super Bowl mellan Pittsburgh Steelers och Arizona Cardinals stod inför dörren. Cardinals är laget som förvånat många med att gå till final. Super Bowl är den amerikanska fotbollens final final och avgörs under en enda kväll. Efter att ha sett mängder med "inför-reportage" på tv så slog mitt hjärta lite extra för underdogen The Cardinals. Vilken spännande tillställning det blev…. Toledo är en stad med många Pittsburghanhängare och det gjorde det hela mkt roligare. Att hålla på laget som ingen annan håller på menar jag… :)
Man spelar 4 x 15 minuter. Otroligt många spelavbrott för reklam och så jävla amerikanskt i allmänhet. Fyrverkerier, storslagna artister, mängder med folk och bl.a bl.a… Bruce stod för pausunderhållningen. Det var som om han hade spelat 3 timmar och var inne på extranumren.. Fyrverkerier i alla slut och trummis Max kompisar från Conan på blås… Väldigt mkt USA men (ändå) så bra.
I sista kvarten ledde favoritlaget Pittsburgh Steelers med 17-7. Arizona Cardinals kom dock igen…
Med 2,5 min kvar ledde The Cardinals för första gången med siffrorna 23-20. Med 50 sek kvar gjorde Pittsburgh touchdown och vann hela skiten med 27-23 till allas glädje. Utom mig då förstås. En liten film på deras avgörande touchdown finns lite längre ner.
Jag låg nog inte så bra till med tanke mina glädjeskrik till the Cardinals fördel så det var väl tur trots allt.

På det stora hela så var det en kul kväll med en sport i fokus som jag aldrig förstått mig på fram till nu. Jag förstår mer tjusningen med sporten men framhåller ändå hockey och fotboll som dom 2 enda riktiga sporterna ☺
Imorgon måndag skall vi resa 70 mil med buss. New York trakten är det som gäller. På torsdag har vi en ledig dag. Big Apple here we come.
Vi hörs snart igen

1 kommentar:

Unknown sa...

Gott att läsa att du håller Blogg- och Turnéformen! Ha så kul i Äpplet och hälsa gänget! Kram från en Ö i Svedala