måndag 14 juli 2008

Lite varmt på rummet...Ligger i sängen och bloggar. Vrider mitt huvud 90 grader åt vänster och ser att klockan blivit 08.30 här USA dvs. 15.30 hemma i Sweden. Lite svårt att hålla koll på vad det är för datum (och veckodag också för den delen). Datorns datumangivelse säger måndagen den 14 juli. Vi har nu 2 lediga dagar till vårt förfogande och skall tillbringa dessa dagar här i Milwaukee. På onsdag åker vi vidare.
AC´n på funkar inte som den skall så det är hyfsat varmt på rummet. Räddningen är en lånefläkt som vi fick låna efter tips från min bloggkonkurrent :). Kikar ut från hotellfönstret och ser att vädret är strålande. Idag planeras det lite utflykter. Det alldeles nyöppnade Harley Davidson museet (HD föddes här), ”båtsafari”, rundtur på ett bryggeri (bryggerihuvudstaden i USA) och bio är några av idéerna. En rätt mysig stad får man säga med 600 000 st invånare.

Vi har nu gigat klart på casinot. Totalt 4 gig blev det och som avlutades igår med ett matinégig. En kul spelning det också.
I förrgår (lördag) så var det kvällsgig. En livad lördagspublik var då på plats. Roligt gig det också.
Efter lördagsgiget så gick en mindre skara mot bardistrikten som ligger längs med en gata som heter Water Street. Det var väldigt mkt folk i omlopp och allmän stökig stämning. På mindre än 15 minuter så såg vi 2 polisingripanden på nära håll. Bl.a. en kille som var upprörd på en tjej och skulle ”prata” henne till rätta. Det tog ca 5 sekunder innan killen låg ner på asfalten och hade 5 alfahannar till poliser över sig. Dramatiskt och fascinerande på något underligt sätt. Kl 02.00 stängde allting. Vi blev rätt ställda när detta hände och vandrade då hemåt mot hotellet.
Igår så blev det pooljam och lite löpning. Senare på kvällen så käkade en del av oss på restaurang vid flodbanken. Det flyter en flod genom hela staden och det finns en s.k. River Walk där det ligger en massa matställen. God mat! En del gick till en bar som hette Safe-House. Ett ställe med Bond tema skulle man kunna säga. Jag gick dit efter restaurangbesöket vid River Walk. Stället låg väldigt osynligt nära Water Street. Jag gick in genom en dör vid en gränd. Väl inne så kom jag in i ett litet rum med låsta dörrar. En röst började plötsligt prata med mig och fråga om jag kunde lösenordet för att bli insläppt. Det hade jag ju ingen aning om så då fick jag en annan fråga. Frågan var om jag kunde sjunga en barnvisa med tillhörande dans. Det kunde jag ju. Pippi Långstrump fick det bli. Vad jag inte visste var att alla inne i baren kunde se vad jag gjorde på små tv-apparater…. .:)

Må så gott
Peter

Inga kommentarer: