söndag 20 juli 2008

Bada i havet...

Idag är det söndag och igår spelade vi i den gamla kyrkan i det lilla strandsamhället Ocean Grove. Numera så kallas den inte en kyrka men för oss så heter den rätt och slätt kyrkan. Det korrekta namnet på stället är The Great Auditorium. En fascinerande syn. En gigantisk träbyggnad med anor från 1800-talet där taket ser ut som ett gigantiskt träskrov. Vi spelade där förra året också och då som nu var det mycket folk. Men det var en tuff dag med värmebölja (skall inte klaga på värmen :)) och en låååång soundcheck.
Jag, Henrik och Arnold åkte till "kyrkan" i förtid för att kolla grejer. Väl framme så hade backlinen ännu inte kommit på plats. Jag beslöt då att åter igen jogga längs strandpromenaden som jag gjorde förra året. En grym upplevelse men samtidigt jobbigt. Tror att temperaturen var uppe på 34 grader när jag sprang. Belöningen efter turen blev ett bad i havet där temperaturen var 16 grader. Härligt!
Efter den långa soundchecken & middagen så hade vi ca 1,5 timme innan gig. Då var man i praktiken helt färdig. Hur skulle det gå undrade många... Men som alltid med det här bandet så lyckades alla prestera på topp. Ett kul gig blev!
Nu ligger jag på hotellet i Tinton Falls och vi skall nu bege oss till Terrytown ca 45 minuter från New York. En spelning på "The Music Hall" väntar ikväll. Det blir sista giget på östkusten och sista giget för tekniker Arnold. En bekant till några i bandet tar vid bakom mixerbordet.
Så imorgon måndag bär det av mot New Mexico med flyg. Där väntar bl.a. gig i Denver och Las Vegas...Transportfordon mellan gigen blir en nightliner. Den längsta resan blir mellan fredag (Denver) och lördag (Las Vegas). En resa på 120 mil. Men med egna sängar så är det rena barnleken.

På återseende
Peter

Inga kommentarer: