söndag 28 oktober 2007

På sååå sätt...Arrival on tour men denna gång lite runt om i Europa. Dagen heter söndag (28 oktober 2007) och det är en nervös bloggare som skriver detta. Idag kan nämligen IFK säkra sm-guldet… Men nu skiter vi i de.

Vår Europaturné startade i tisdags (23 oktober) utanför Brew House i Göteborg Sweden. Mellan kl. 15-17 var det inroddning av alla grejer i vårt ambulerande hem några veckor framöver. Turnébussen är en dubbeldäckare med 14 sovplatser, tv & spelhörna och annat gott. Chauffören heter Udo och har jobbat länge som turnéchaffis. Det märks väldigt väl på hans körning.
Resans mål var Holland till en start och närmare bestämt Eindhoven i sydvästra Holland. Kl. 13 var vi (lite slitna efter bussfest) framme vid hotellet i Eindhoven. Det blev att vända på kalsongerna och nästan direkt åka till spelstället som hette MC Frits Philips som var ett stort konserthus.
Trots lång dag med soundcheck och tekniskt krångel adderat med för lite sömn så gick premiärgiget väldigt bra. Bra med folk och glad stämning. Det är en stor produktion det här. Allt pa, ljus osv körs runt i en stor trailer. Vi har även vår egen catering. En tysk firma med tre äldre damer som ofta pratar om BB King som dem jobbat med en hel del.
Jag kan tänka mig att dem är 15-20 personer i crewet. Även backlineroddare finns med. Till min fördel så är det en som är trummis så jag slipper rodda.
Trummisen i fråga hade precis jobbat med Candy Dulpher och haft efterfest med Prince på ett hotell i LA. Bara en sån sak…
Rotterdam var målet på torsdagen. Staden är en av Europas största hamnstäder. Spelstället där hette De Doelen. Ännu ett konserthus. Bra gig igen och ”lite” party efteråt.
Fredagen var det staden Groningen och Martiniplaza Theater som gällde. Otroligt mysig studentstad med ca 180 000 invånare. Hela Holland är väldigt fint och väldigt platt. På kvällen i Goningen blev det utgång på stan. Mkt trevligt.
Lördagsgiget var på ett ställe i ingenmansland. Det låg nära en by vid namn Hardenberg och gigstället hette Evenementenhal. Bra och avslappnat gig med ca 1200 glada åskådare.
Som sagt så är det nu söndag och jag ligger i min binge långt fram i bussen och skriver blogg. Idag blir det de sista giget i Holland. Enligt uppgift så skall vi spela på det bästa spelstället i hela Holland. Kon. Theater Carré heter det och det ligger i Amsterdam.

London (England), Longhorn (Skottland), Zug (Schweiz), Osijek & Zagreb (Kroatien) och Belgrad (Serbien) har vi kvar. Sen är vi klara för denna gång.

På återhörande
Herr Strandberg

Inga kommentarer: