lördag 17 november 2007

Europa del 2






Ja. Arrival segertåg genom Europa har fortsatt. Sen den senaste bloggen så har det varit gig i Skottland, Schweiz, Kroatien och Serbien.
Langhorn hette staden i Skottland och spelstället var det minsta på hela turnén. Men oj vilket drag och vilka varma människor vi träffade. Efter giget var det bara att hoppa in i bussen och åka hela vägen ner till Schweiz. Det blev en sen natt med mycket skitgubbe och annat "sköj".
Giget i Zug Schweiz började inte så bra. En i gruppen (inga namn) parkerade om promotorns bil när vi skulle rodda in backlinen. Mats Tärneberg (förlåt...) fick en ordentlig utskällning som straff. Det ryktades att giget var inställt. Men efter medlande så blev det ett gig och även det ett höjdargig. Som belöning så vill dem ha tillbaka gruppen för 5-6 gig i Schweiz.
Kroatiens första stopp blev Osjiek. En liten stad långt österut i landet. Spelningen var i en gympahall och det blev ett bra gig även där. Otroligt bra folk att ha o göra med.

Sedan åkte vi till Zagreb som jag måste säga är en av dom finaste städer jag varit i. Så himla fint. Gigstället var ett konserthus i öststatsanda. Ett bra gig (som vanligt) blev det även där.

Sista stoppet blev i Belgrad i Serbien. En sargad stad med ca 2 miljoner invånare. Gigstället var ett fantastiskt konserthus och en kopia på Denvers konserthus. Den största tv-kanalen var där och filmade med 8 (!) kameror. Det blev det bästa giget på hela turnén.

En summering är att allt varit så jävla kul och bra. Så mycket historia och själ det finns runt om i Europa. USA turnén var på sitt sätt en rolig upplevelse men ändå inget i jämförelse med här.

Anna, Vicky, Martin, Anneli, Karin, Lisa, Leif, Finn, Roger, Peter B, Henrik, Arnold, Udo, Roffe, Gidde, Mats och lilla jag önskar alla en fröjdefull jul.

Ps. Vi kom fram till Båstad natten till fredagen. Premiären av julshowen skedde igår fredag och det blev ett helt ok gig med tanke på omständigheterna. Känns lite underligt med julshow så här tidigt men men… Det kändes som om publiken var tröttare än vad vi var, och vi var trötta igår… ds.

Inga kommentarer: