lördag 1 november 2008

Summering av turné oktober 2008


Sen jag skrev sist så har vi kommit hem till Sverige. Med en trasig dator, trasig klocka, borttappad mobil, kvarglömda kläder men med ett bra humör :)
Alla kom hem i torsdags (30:e oktober). Om man skall ta vid där förra bloggen slutade så hade vi en ledig dag med sola på strand, restaurangbesök och dans på salsaklubb i Puerto Rico. Datum för detta var fredagen den 24:e oktober.
På salsaklubben breakade (slog igenom på svenska) vår saxofonist för denna turné, den eminente Herr Olof Skoog. Han kom i samspråk med någon i salsabandet och det slutade med att han gick till hotellet och hämtade saxen :)
Dagen därefter, lördagen den 25:e oktober, åkte vi mot Florida. Vi landade lite försenade i Orlando och åkte därefter till ett hotell vid flygplatsen. Många av oss hade inte ätit på mååånggggaaaa timmar så uppskattningen i att äntligen vara framme vid hotellet var total. Finn och Arnold var tillbaka på sina platser från denna dag vilket var ett kärt återseende, åtminstone för mig som inte träffat herrarna på ett tag.
Dagen efter var det väckning kl 09.30 och då skulle en hyrd limousinbuss ta oss till Fort Pierce. En resa på 2,5 timme. Fort Pierce var ett litet samhälle vid Indian River Lagoon, nära Atlanten. Fina små färgglada hus och båtar modell dyrare präglade denna stad. Tror det bodde många 60+:are här. Publiken som kom på giget på kvällen var definitivt över 60... Spelstället hette Sunrise Theatre och har anor från 1923.
I jämförelse med publiken i Panama och Puerto Rico så var den här lite lugnare... Men ett bra gig likväl!
Hotell hade vi utanför Fort Pierce och efter incheckning blev det häng på en mexikansk restaurang alldeles i närheten.
Dagen därpå (måndagen den 27:e oktober) åkte vi vidare mot Orlando och Walt Disney World. Vi checkade in vid Walt Disney´s Conorado Spring Resort... Långt namn. Och stort hotell.
Disney har sin originalpark här i Orlando och det är världens största nöjesparksområde.
Måndagen ägnades åt en lång soundcheck och gig blev det dagen efter. Fram till gig hade vi ledigt. 4:a av oss fick då gratisbiljetter till en av nöjesparkerna. Det finns fyra här;
  • Magic Kingdom där arrangemangen omfattar bl.a. scener ur sagornas och disneyfilmernas värld, amerikanska historietablåer och naturmiljöer.
  • Epcot med framtidsvisioner och en världsutställning som f.n. omfattar 11 olika länder.
  • Disney-MGM Studios handlar om filmens värld och har några riktigt ruskiga attraktioner som Twilight Zone Tower of Terror och Rock'n'RollerCoaster.
  • Animal Kingdom är en djurpark (riktiga djur!) med Disneys speciella sinne för detaljer och överraskningar.
Vi valde Epcot och det var grymt att få uppleva. På kvällen blev det gig med en gigantisk skärm bakom oss. Ett kul gig! Det också! Igen!
Onsdagen var det hemresa. Vi åkte i fyra grupper där jag och Olof åkte hem sist. Vår färd startade 21.45 svensk tid. Kl 23 dagen efter kom jag hem i min lght... Ett ofrivilligt stopp i Paris på 5 timmar gjorde att resan tog alldeles för lång tid. Air France.... Blääähhh! Som tur var Olof med. Han gjorde ett mkt bra jobb som vikarie för den Herr Gidlund. Och trevlig är han också.
Imorgon söndag blir det vidare färd mot Moskva med Arrival. Ingen dator har jag ännu men skall nog kunna uppdatera bloggen trots allt. Blir Mac ägare på onsdag i nästa vecka!!!
Men innan vi slutar så kanske jag skall förklara några av bilderna ovan... Tidningsbilden är hämtad ur ett magasin som delades ut till festdeltagarna på giget på Disney World. Bilden föreställer ett tributeband från UK. Lite fel band... Peter och Loaf var en skylt som vår flygplats-chaufför höll upp. När fel kan gå riktigt fel...

HEJ HEJ

Inga kommentarer: