fredag 29 juni 2007

Home sweet home...


Chicago!

Vi åkte prick kl. 07.00 eastern time (onsdag morgon) från Cincinnati för färd mot hotellet utanför Chicago. Det var en resa på ungefär 6-7 timmar. Väl framme så drog vi tillbaka klockan en timma. Nu skiljer det 7 timmar jämfört med Sverige.
Hotellet heter Renaissance och ligger 40 min-2 timmars bilfärd från Chicago. Allt beroende på trafiken. Eftersom vi var på plats så tidigt så snackade vi om att åka in till Chicago Downtown senare på dan. Inomhuspool, ett bra gym och grymma sängar. Bra hotell helt enkelt. Och förbannat bra service. Dem har en van som används för att skjutsa hotellgäster i närområdet. Efter att ha köpt 2 bananer för 4 dollar i restaurangen så bestämde jag mig efter ett tipps att åka til närmaste mataffär. Grymt smidigt. Nu har jag en jäkla massa bananer på rummet.Klockan 18.15 samlades gänget för att åka till Chicago.Gänget: Roger, Maths, Leif, Roffe, Henk, Martin, Jenny, Sara, Anneli och jag.Vi åkte in till Chicago med tåg från en station som heter Glencoe. Resan därifrån tog 45 minuter intill stadskärnan. När vi kom fram så fågade vi oss fram till House of Blues dit alla vi ville gå och äta. Det kändes som evigheter men det var inte så farligt långt. Men att vi gick fel och att alla tog kort gjorde vår lilla promenad lång. Och sen att man var hungrig innan vi åkte från hotellet bättrade inte på de.
Det var en kul upplevelse och bra mat. Det spelades såklart livemusik på stället. Ett schysst band!
Vi hann inte besöka så många andra ställen men det kändes så rätt med att åka in till en storstad. En riktig stad helt enkelt. Cincinnati, som har lika många invånare som Stockholm, kändes som en byhåla i jämförelse..


Hej hej


Inga kommentarer: